DATE: 20/04/2019
TIME: 20:15
LOCATION: Purmerend
“Passione Italiana” 20/04/2019

PASSIONE ITALIANA is een reis naar de ziel van Italië met prachtige muziek en boeiende verhalen. Petra Berger brengt een unieke mix van befaamde Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Van Puccini tot Bocelli en van Caccini tot Cocciante.
Grote klassiekers zoals O Mio Babbino Caro en Caruso, hits en duetten uit de popmuziek zoals La Solitudine en Vivo per lei, cross-overnummers zoals Spente le Stelle en Con te Partiro, prachtige werken van Ennio Morricone en eigen repertoire zoalsTerra Promessa.

De grote passie van Petra Berger is zingen. Ze wordt geroemd om haar kristalheldere stem en de schijnbaar moeiteloze wijze waarop ze klassiek repertoire combineert met lichte muziek. Op haar met goud en platina bekroonde albums zong zij al veelvuldig in het Italiaans. Haar internationale doorbraak kwam met de single Terra Promessa en vervolgens zong zij duetten met Andrea Bocelli en Alessandro Safina.
Nu wijdt zij voor het eerst een heel album en een theaterconcert aan het Italiaanse lied.

Zij wordt ondersteund door een live band met veelzijdige Italiaanse en Nederlandse musici: Edwin Schimscheimer, Frank van Essen, Luca Genta en Alessandro Neri. Alessandro speelt in deze voorstelling een dubbelrol. Hij studeerde piano aan het Conservatorio Guiseppe Verdi in Milaan en behaalde daar ook de titel van chef-kok aan de Accademia Italiana Chef. U kunt in een aantal theaters genieten van een Italiaans diner van zijn hand, voorafgaand aan de voorstelling.

Geef een reactie

Petra Berger - Zingen - Spreken - Inspireren - Copyright 2016