DATE: 23/02/2019
TIME: 20:15
LOCATION: Alkmaar
“Passione Italiana” 23/02/2019

PASSIONE ITALIANA is een reis naar de ziel van Italië met prachtige muziek en boeiende verhalen. Petra Berger brengt een unieke mix van befaamde Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Van Puccini tot Bocelli en van Caccini tot Cocciante.
Grote klassiekers zoals O Mio Babbino Caro en Caruso, hits en duetten uit de popmuziek zoals La Solitudine en Vivo per lei, cross-overnummers zoals Spente le Stelle en Con te Partiro, prachtige werken van Ennio Morricone en eigen repertoire zoalsTerra Promessa.

De grote passie van Petra Berger is zingen. Ze wordt geroemd om haar kristalheldere stem en de schijnbaar moeiteloze wijze waarop ze klassiek repertoire combineert met lichte muziek. Op haar met goud en platina bekroonde albums zong zij al veelvuldig in het Italiaans. Haar internationale doorbraak kwam met de single Terra Promessa en vervolgens zong zij duetten met Andrea Bocelli en Alessandro Safina.
Nu wijdt zij voor het eerst een heel album en een theaterconcert aan het Italiaanse lied.

Zij wordt ondersteund door een live band met veelzijdige Italiaanse en Nederlandse musici: Edwin Schimscheimer, Frank van Essen, Luca Genta en Alessandro Neri. Alessandro speelt in deze voorstelling een dubbelrol. Hij studeerde piano aan het Conservatorio Guiseppe Verdi in Milaan en behaalde daar ook de titel van chef-kok aan de Accademia Italiana Chef. U kunt in een aantal theaters genieten van een Italiaans diner van zijn hand, voorafgaand aan de voorstelling.

3 Responses to “Passione Italiana”

 1. Betty says:

  Schitterend heb net de vidio beluisterd. Mijn vriend woont in Alkmaar, ik kom heel graag nog weer naar je luisteren.
  Ben zo weg van je pracht stem. Dit changre deed je lang geleden toen was ik in de Schouwburg Amstelveen. Na afloop signeerde je cd`s.
  Heb toen even een babbeltje met je gemaakt dat we ooit collegaatjes waren bij Hewlett-Packard, Jij wist het ook nog en ook mijn naam.
  17 november j.l waren we in de Cultuur koepel in Heiloo pracht avond heb je daar al iets over geschreven. Voor mij extra leuk als grote Toon Hermans fan
  zijn prachtige liedjes muziek teksten, gevoelige gedichten, alles van Toon spreekt mij aan hij zit voor alijd in mijn hart. Maar we hebben ook enorm genoten van jou, wat heb je het ver geschopt. Zo leuk weet nog dat bij feesten van Hewlett Packard jij wel al eens wat zong. Wat een stem geluid heb je, echt bewonderenswaardig.Alle goeds en heel graag weer tot ziens. Lieve groet Betty,

 2. Betty says:

  Ha Petra, Lees nu net pas je antwoord wat lief dat je dat doet. Je hebt tenslotte een druk bestaan.
  Nou we zijn er bij hoor op 23 februari in Alkmaar theater de Vest, hebben net de kaartjes geboekt.
  We kijken er naar uit om weer van je prachtige zang te genieten. Lieve groet Betty en ook van vriend Wim.

Geef een reactie

Petra Berger - Zingen - Spreken - Inspireren - Copyright 2016